Okushoboorora Aha Burugo Bwa Gamwe Aha Maziina G'abantu Agarikuk Wata Aha Naku N'okubonabona Omuri Ankole Disiturukiti Ya Ntungamo. - Nuwasiima, Patience (Kabale University, 2024)
Ebi mpandiikire omu kucondooza oku nibyereka gamwe aha maziina g'abantu agarikukwata aha naku n'okubonabona omuri Ankole, okukira munonga omuri Ntungamo-Disiturikiti, hamwe n'amakuru gaago, kandi niinyesiga ngu nibiija kuhwera abeegi hamwe n'enkunzi z'okushoma ebihandiiko bya Runyankore/Rukiga okumanya amakuru g'amaziina gaabo kandi n'okubaha amaziina againe amakuru, agubakubaasa kurondamu ag'okubatiza abaana baabo.