NON-KEYNESIAN EFFECTS OF FISCAL DISCIPLINE: A COMPUTABLE GENERAL EQUILIBRIUM ANALYSIS FOR TURKEY - Murat Aslan (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu makalenin amacı en son hazırlanan verileri kullanarak, analitik bir araç olan hesaplanabilir denge model yöntemi ile, Türkiye için dinamik bir model dizayn etmektir. Bu model alternatif varsayımlar altında, devletin sıkı maliye politikalarının sonucları üzerine simülasyonlar yapmıştır. Modelimiz devletin sıkı maliye politikasının güvenilir olması durumunda bunun toplumun tüm kesimlerinde pozitif bir gelir artışı olarak hissedileceğini tespit etmiştir.