Yaşamın Anlamı Konusuna Kuramsal ve Psikometrik Çalışmalar Açısından Bir Bakış - Sevgi SEZER (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu araştırmanın amacı ülkemizde araştırmalara yeterince konu olmamış yaşamın anlamı konusuna felsefi ve psikolojik bir perspektiften bakarak, konuya ilişkin kuramsal bir zemin sunmak, yaşamını anlamlı bulmanın temel bir psikolojik gereksinim olduğuna dikkat çekmek, konu hakkındaki psikometrik çalışmalar ve araştırma sonuçlarını dikkate alarak eğitim ve psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerindeki önemine dikkat çekmektir. Araştırmada temel olarak 20 yy.’ın başlarından bu yana daha açık gözlenmekte olan modern insanın anlam arayışı sorunu psikolojik ve felsefi bir temelde tartışılmakta, konunun günümüz insanının birçok psikolojik probleminin altında yatan en önemli gereksinimlerden biri olduğuna dikkat çekilmekte, eğitimcilerin bu konuda bundan sonra neler yapabilecekleri konusu tartışmaya açılmaktadır.