چه‌گونه‌گی بررسی نیازمندی‌ها در پروژه‌های نرم‌افزاری - محمد مسعود ‌ بهره (غالب)
بررسی نیازمندی‌ها در پروسۀ ساخت پروژه‌های نرم‌افزاری، ‌برای تشخیص و توضیح نیازهای ‌مشتری است، که میان دو فرد و یا گروه، که یکی مشکلاتی دارد و گروهی که در پی حل این مشکل، از طریق ساخت یک سیستم منظم است. استخراج نیازمندی‌ها، گاهی می‌تواند پروسه‌یی بسیار مشکل باشد. کم‌اهمیت قلم‌داد‌کردن استخراج نیازمندی‌ها ممکن است در مراحل پایانی ساخت و توسعۀ سیستم‌های نرم‌افزاری ‌بسیار پُر‌هزینه باشد و باعث اخلال در ایجاد سیستم گردد، و تحلیل‌گر را در این زمینه با مشکلات و موانع بسیاری مواجه سازد؛ لذا با‌توجه به این‌که جمع‌‌آوری نیازمندی‌ها اساس و پایة ساخت سیستم‌ها را تشکیل می‌دهد، می‌تواند امری فوق‌العاده مهم در این راستا به‌شمار بیاید؛ پس باید این پروسه به‌صورت درست و بر اساس واقعیت‌های اجتماعی به انجام برسد؛ بدین‌منظور، این پژوهش کتاب‌خانه‌یی با‌هدف نقد و بررسی چالش‌های جمع‌آوری نیازمندی‌ها، به‌خصوص در پروژه‌هایی‌ که در جغرافیای افغانستان انجام می‌شود، شکل گرفته است. پرسشی که در این پژوهش به دنبال پاسخ‌یابی به آن بوده‌ایم‌، این بوده است که‌: آیا می‌توان روش‌های امروزی جمع‌آوری نیازمندی‌ها را در ‌افغانستان با مختصات منحصر‌به‌فرد آن استفاده کرد یا خیر؟ یافته‌های پژوهش نشان می‌دهند که‌: جمع‌آوری نیازمندی‌ها نظر به جغرافیاها و فرهنگ یک ملت متفاوت، می‌تواند متفاوت باشد. به صورت کلی‌، جمع‌آوری نیازمندی‌ها، یک پروسۀ کاملاً وابسته به شرایط یک منطقۀ جغرافیایی است.