BULANIK ORTAMDA PORTFÖY OPTİMİZASYONU - İbrahim Güngör; Meltem Aycan; Yusuf Demi̇r (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Portföy seçiminde etkili olan unsurlar bulanık bir yapıya sahiptir. Bu nedenle optimum portföyü belirlerken bu durumun dikkate alınması gerekmektedir. Bu çalışmada; beklenen getiri oranı, beklenen risk miktarı, riski artıran veya azaltan etkenlerin yapısı vb. durumları bulanık olarak dikkate alan bir doğrusal hedef programlama modeli önerilmiştir. Ayrıca, İMKB’de yer alan senetlerden portföy oluşturmak için bir uygulama yapılmıştır.