ÖĞRETMEN ADAYLARININ OKUL UYGULAMALARINDAN DOYUMLARINI YORDAYICI FAKTÖRLER - İsmail Şahin; Ahmet Erdoğan; A. Oğuz Aktürk (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmada, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Bölümlerinde okumakta olan 286 son sınıf öğrencilerinin okul uygulamalarıile ilgili doyumlarınıyordayıcıfaktörler incelenmiştir. Veri toplama aracıolarak Aksu ve Demirtaş 2006 tarafından geliştirilen anket formu kullanılmıştır. Bu ankete öğretmen adaylarının okul uygulamalarından doyumlarınıve okul uygulamalarındaki teknoloji kullanımınıölçen iki tane bölüm eklenmiştir. Ayrıca çalışma grubunun profilini çıkarmak amacıyla öğretmen adaylarının anabilim dalı, cinsiyeti, öğretim tekniği, bilgisayar ve internet sahipliği sorulmuştur. Bu çalışmada, uygulama okul ortamı, müdürü, öğretmeni, öğretim elemanı, öğretmen adayı, öğretmen adayıdoyumu ve teknoloji kullanımının hepsinin birbiri ile istatistiksel olarak anlamlıdüzeyde ilişkili olduğu görülmüştür. Öğretmen adaylarının okul uygulamalarından doyumlarınıyordama da; uygulama öğretmeni, öğretim elemanı, okul müdürü ve teknoloji kullanımının istatistiksel olarak anlamlıdüzeyde önemli faktörler olduğu tespit edilmiştir.