Підвищення достовірності радіолокаційної інформації в багатопозиційних радіолокаційних системах за рахунок використання кооперативного прийому відбитих сигналів - І.М. Трофимов; І.В. Гурєєв; О.В. Пуховий (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Розглядається підвищення достовірності радіолокаційної інформації в багатопозиційних радіолокаційних системах за рахунок використання кооперативного прийому відбитих сигналів. Підвищення достовірності радіолокаційної інформації досягається за рахунок усунення хибних вимірів в багатопозиційній радіолокаційній системі не за рахунок введення додаткових позицій, а за рахунок використання багатопозиційних методів визначення координат повітряних об’єктів. Використання багатопозиційних методів визначення координат повітряних об’єктів передбачає значне зменшення імовірності виникнення хибних вимірів без збільшення кількості позицій. Проведено порівняльний аналіз імовірності виникнення хибного виміру в даній системі при використанні кооперативного прийому відбитих сигналів та без нього.