KİTAP TANITIMI - HUKUK FELSEFESİ AÇISINDAN TABİİ HUKUK TEORİSİ VE İSLÂM HUKUKU - Seniyye Şahin (Karatekin Hukuk Dergisi)
Hukuk felsefesi her devirde tefekkür konusu olmuş, her toplum adalet ve adalet anlayışına ‎uygun hukuku araştırmıştır. Bu arayışta tabii hukuk teorisi ve İslâm hukuku sistemleri, hukukun ‎kaynağını metafizik alanda inşa etmişlerdir. Türkçe literatürdeki tabii hukuk teorisini ve ‎pozitivizmi inceleyen eserlerde dahi İslâm hukukunun tabii hukuk teorisiyle örtüşen yönlerinin ‎göz ardı edildiği bir vakıa olarak önümüzde durmaktadır.‎ Bu kitapta Yıldırımer, tabii hukuk teorisi ile İslâm hukukunun haiz olduğu benzerlikler ve ‎farklılıkları okuyucuya objektif bir bakış açısıyla aktarmayı vâdediyor.‎