Аналіз особливостей побудови і застосування перспективних систем управління високоточною зброєю. Системи позиціонування - Скорик А.Б.; Флоров О.Д.; Моргун Є.В.; Молчанов Д.В.; Гречка О.В.; Шепелевич С.М. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті розглядаються питання використання у перспективних системах високоточної зброї (ВТЗ) безплатформенних інерціальних навігаційних систем, побудованих на основі застосування МЕМС-датчиків, кільцевих лазерних і волоконно-оптичних гіроскопів. Наводяться приклади використання нових датчиків у зразках ВТЗ, аналізуються їх технічні характеристики. Відзначаються складність топографічного забез-печення стрільб перспективної ВТЗ, особливості використання систем супутникової навігації та оптико-електронних систем в бойових умовах.