İtalya’da Kütüphane Mimarisi: Senaryolar, Stratejiler ve Fırsatlar - Atakan Aydın (Türk Kütüphaneciliği)
Bu çalışmada, İtalya’daki halk kütüphanelerinin mevcut durumu değerlendirilmiş; geleneksel halk kütüphanesi hizmet anlayışının geliştirilmesi gerekliliği üzerinde tartışılmış ve özellikle kütüphane mimarisinin bu süreçteki yeri ve önemi vurgulanmıştır.