Нові “лабіринти” безпекового середовища та їх вплив на забезпечення воєнної безпеки держави - Богданович В.Ю.; Сиротенко А.М.; Вовчанський В.І.; Прима А.М. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті розглядається та аналізується сучасний стан безпекового середовища, що формується в умовах процесів трансформації та глобалізації світу. Здійснюється аналіз потенційних викликів і загроз на міжнародному та національному рівнях, коли під впливом глобалізації відбуваються трансформації у між- народній системі безпеки. Обґрунтовуються перспективні напрями забезпечення воєнної безпеки держави в умовах трансформації та змін безпекового середовища на період до 2030 року.