بررسی برخی خصوصیات ریخت شناسی گل آذین ماهی خزری (Atherina boyeri caspia (Risso, 1810 در سواحل سلمانشهر - احمدرضا جبله; سعید گرگین (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
ماهی گل‌آذین از ماهیان پلاژیک و بومی دریای خزر است که در سرتاسر دریای خزر و مصب‌های رودخانه‌های منتهی به آن پراکنش دارد. این گونه ارزش اقتصادی بالایی ندارد اما به‌دلیل اینکه مورد تغذیه ماهیان خاویاری قرار می‌گیرد دارای اهمیت است. بنابراین مطالعه حاضر به بررسی برخی خصوصیات زیست‌سنجی این گونه در سواحل سلمانشهر پرداخته است. نمونه‌ها با استفاده از قلاب صید و در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفتند. در مجموع 30 ویژگی زیست‌سنجی و 3 ویژگی شمارشی اندازه‌گیری شد. بر اساس نتایج به دست آمده، میانگین وزن کل 506/7 گرم، میانگین طول کل 487/102 میلی‌متر، به‌دست آمد. در بررسی خصوصیات شمارشی گل‌آذین ماهی در سواحل سلمانشهر، تعداد شعاع‌های باله پشتی اول 6 عدد مشاهده شد. شیب خط رگرسیون بین طول و وزن 441/2 محاسبه و نوع رشد آلومتریک منفی محاسبه شد. در مقایسه با مطالعات دیگر تفاوت‌هایی در ویژگی‌های یاد شده دیده شد (طول پس باله پشتی) که می‌تواند به دلیل اختلافات زیستگاهی ماهیان و شرایط اکولوژیکی منطقه باشد.