Відповідальність адвоката за невиконання професійного обов’язку щодо підвищення його кваліфікації - V.V. Zaborovskyy (Аналітично-порівняльне правознавство)
Дана стаття спрямована на розкриття правової природи обов’язку адвоката підвищувати свою кваліфікацію та питання відповідальності за його невиконання. Проаналізоване як чинне законодавство України (Порядок підвищення кваліфікації адвокатів України (нова редакція)), що регулює цей обов’язок, так і попередні редакції Порядку, а також визначено роль дисциплінарних органів у контролі за його виконанням. Звертається увага на те, що чинний на сьогодні Порядок підвищення кваліфікації адвокатів України, хоча з одного боку, і передбачає доволі ліберальний підхід щодо відповідальності адвоката за невиконання обов’язку щодо підвищення своєї кваліфікації, а з іншого - даний Порядок, на відміну від попередніх його редакцій, виходить з обов’язковості врахування такої обставини (тобто невиконання адвокатом свого обов’язку щодо підвищення кваліфікації являє собою по суті обставину, що обтяжує дисциплінарну відповідальність адвоката).