Деякі питання регламентації початку досудового розслідування у кримінальному процесі України - G. I. Globenko (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Здійснено аналіз положень кримінального процесуального законодавства України та деяких інших країн пострадянського простору, що стосуються початку досудового розслідування. Розглянуто думки науковців з питань, що досліджуються, та надано їх оцінку. Сформульовано та обґрунтовано пропозиції щодо вдосконалення процесуальних норм, які стосуються предмета дослідження.