ФРАНЧАЙЗИНГ ЯК МОДЕЛЬ УПРАВЛІННЯ МІЖНАРОДНИМ БІЗНЕСОМ У РОЗВИНЕНИХ КРАЇНАХ СВІТОВОЇ ЕКОНОМІКИ - Віра Фомішина; Надія Федорова; Руслан Огородник (Економіка та суспільство)
Розглянуто франчайзинг як форма міжнародного бізнесу, що є поширеним засобом розширення можливостей компанії як в національній економіці, так і за кордоном. Встановлено, що франчайзингова модель залишається привабливим варіантом для підприємців, які прагнуть досягти успіху шляхом співпраці з усталеними брендами з використанням їхнього досвіду та підтримки. Продемонстрована здатність франчайзингу успішно адаптуватися до глобальних змін, як-то економічні кризи, пандемія або воєнні конфлікти. Проаналізовано топові компанії в регіонах з найпотужнішим розвитком франчайзингу в світі. Виділено прогресивні галузі, на які орієнтуються франчайзери та франчайзі з усього світу. Стійкість та розвиток моделі франчайзингу в умовах глобальних змін, породжена синергією переваг малого і великого підприємництва, продовжує приносити плоди у вигляді зростання виробництва й продажів, створення робочих місць.