ХАРАКТЕРИСТИКА ОСНОВНИХ РИС ОСОБИСТОСТІ ПРАЦІВНИКА МІЛІЦІЇ 1920-Х РОКІВ: СПРОБА ІСТОРИКО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕКОНСТРУКЦІЇ - V. A. Grechenko; YA. S. Posokhova (Law and Safety)
Проаналізовано основні аспекти психології працівника міліції в Українській СРР у 1920-х роках. Основну увагу приділено чинникам, які впливали на формування особистості працівника міліції, зокрема подіям збройної боротьби Української революції 1917–1921 рр., соціальному походженню працівників, їх загальноосвітньому та політичному рівню, впливу національної психології, соціально-економічним умовам нової економічної політики.