Apendikste Tenya enfestasyonu: olgu sunumu - Veli Avcı; Mustafa Tekin; Meltem Azatçam; Eren Altun (Genel Tıp Dergisi)
Taenia saginata, taeniazise sebeb olan zoonotik bir parazittir. Apandisitlerin etiyolojisinde parazitik enfeksiyonlar nadiren izlenir. Biz, bir haftadır karın ağrısı olan 29 yaşında erkek hasta olgusunu sunduk. Olguya apandisit tanısı kondu ve apendektomi yapıldı. Patolojik incelemesinde apendiks lümeninde Taenia saginata yumurtaları izlendi