УПРАВЛІННЯ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЄЮ HR-ПРОЦЕСІВ В БІЗНЕСІ - Вероніка Командровська; Наталія Кривицька; Олександра Назаренко (Економіка та суспільство)
У статті досліджено теоретико-методологічні засади управління діджиталізацією HR-процесів у бізнесі з урахуванням сучасних технологічних можливостей та викликів цифрової трансформації. Розроблено інтегровану схему управління діджиталізацією HR-процесів, яка базується на циклічному принципі та охоплює п'ять функціональних напрямків. Удосконалено систему принципів управління діджиталізацією HR-процесів шляхом доповнення традиційних принципів новими, що відображають сучасні тренди: омніканальності HR-сервісів, data-driven підходу та сталого розвитку. Запропоновано інноваційний підхід до управління ефективністю персоналу через інтеграцію систем оцінки з предиктивною аналітикою. Обґрунтовано необхідність циклічного підходу до управління діджиталізацією HR-процесів, що реалізується через механізм постійного моніторингу, оцінки ефективності та оптимізації впроваджених рішень.