Aproximació als recursos documentals catalans per a l’estudi de l’exili del 1939 - Laia Arañó Vega; Rubèn Doll-Petit; Joan Lasaga Montblanc (Dictatorships & Democracies)
Aquest article pretén ser una eina útil per als especialistes i per a les persones en general que tinguin la voluntat d’aprofundir en l’estudi de l’exili del 1939. Amb una mirada crítica en el context històric europeu del moment, sense el qual la diàspora del 1939 perd qualsevol sentit, en aquest article us detallem els fons documentals de l’exili que es localitzen a Catalunya i, més concretament, la documentació que es troba en molts dels arxius municipals del nostre país i que descriu els recorreguts vitals de tots i cadascun dels protagonistes d’aquesta diàspora.