موانع کسب و کارهای پرورش دام مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی در شهرستان گنبد کاووس - الهام لک فر; محمد رضا محبوبی; غلامحسین عبداله زاده (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
این پژوهش با هدف شناسایی موانع کسب و کارهای پرورش دام مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) در شهرستان گنبد کاووس استان گلستان انجام شد. تحقیق از نظر هدف کاربردی بوده و با استفاده از راهبرد پیمایش پرسشنامه انجام شد. جامعه‌ی آماری تحقیق 341 نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی در شهرستان گنبد کاووس بودند که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی منظم و با استفاده از جدول مورگان ۱۸۴ نفر از آنان به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار سنجش تحقیق پرسشنامة محقق ساخت بود که روایی محتوایی آن با دریافت نظرات کارشناسان کمیته امداد و اعضای هیأت علمی بررسی شد. به منظور بررسی پایایی ابزار سنجش نیز ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید که مقدار آن 79/0 به دست آمد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که یازده عامل با نام‌های تولید پایین و درآمد ناکافی، فقدان حمایت خانواده و عدم برخورداری از مهارت‌های تولید، فقدان آینده‌نگری، عدم ثبات قوانین و مقررات و ناتوانی در سازگاری با تغییرات بازار، فقدان حمایت‌ نهادی و عدم دسترسی به نهاده‌ها، فقدان روحیه خلاقیت و ابتکار و عدم برخورداری از دانش مدیریت منابع مالی، کیفیت پایین آموزش، فقدان حمایت بیمه‌ای و مشکلات بازاریابی و فروش محصولات، عدم مشارکت در برنامه‌های آموزشی، عدم تلاش و پشتکار و فقدان دانش حرفه‌ای، در مجموع 01/61 درصد از واریانس کل را تبیین کردند. مهمترین عامل تولید پایین و درآمد ناکافی بود که به تنهایی 1/15 درصد از واریانس کل را تبیین کرد.