Істміко-цервікальна недостатність після вчасних пологів - що пішло не так? - V.V. Bila; V.O. Chernega (Український журнал Здоров'я жінки)
Передчасні пологи є серйозною глобальною медичною проблемою. Щорічно у світі народжується близько 15 млн передчасно народжених дітей, з яких 1 млн помирає. Спонтанні передчасні пологи є причиною 40-45% усіх передчасних пологів. Істміко-цервікальна недостатність (ІЦН) є вагомим фактором ризику спонтанних передчасних пологів.