EKONOMİK ÖZGÜRLÜKLER VE DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR: İSTATİSTİKSEL BİR ANALİZ - Fatih Savaşan; İbrahim Dursun (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Yabancı sermaye akışı gelişmekte olan ülkelerin sermaye yetersizliği kısıtını aşmaları bakımından önemlidir. Bununla birlikte büyümenin sürdürülebilmesinde daha önemli olan doğrudan yabancı yatırımlar risk faktörünün düşük olduğu ülkelere yönelmektedirler. Göreceli olarak daha özgür ekonomik ortama sahip ülkeler yabancı doğrudan yatırımlar açısından riskin azaldığı ülkelerdir. Bu çalışmada doğrudan yabancı yatırımlar ile ekonomik özgürlükler ilişkisi istatistiksel yöntemlerle analiz edilmiştir. Çalışmada ekonomik özgürlük puanı yüksek olan ülkelerin, puanı az olan ülkelere göre ortalama olarak daha fazla doğrudan yabancı yatırım aldıkları tespit edilmiştir.