ÜST YÖNETİCİ YETİŞTİRME OKULU OLARAK BANKA TEFTİŞ KURULLARI: SEKTÖREL BİR ARAŞTIRMA - İsmail Kaban (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmada teftiş kurulu orijinli olan bankaçalışanlarının üst düzey yönetimdeki yeri ile ilgili bir araştırma yapılmıştır.Araştırma Türkiye bankacılık sektöründe aktifleri en yüksek olan dokuz bankanınon yıllık verileri üzerinden gerçekleştirilmiştir. Bankalar ve üst yöneticiunvanlarına göre frekans analizi ile banka, unvan, sahiplik (kamu-özel) vezaman (yıl) açısından ki-kare fark analizleri yapılmıştır. Sonuç olarak İşBankası ve kamu bankalarında müfettiş kökenli üst düzey yöneticilerin ağırlıklıolduğu, kredilerden sorumlu ve pazarlamadan sorumlu genel müdüryardımcılıklarında müfettiş kökenliliğin öne çıktığı, bankalar, sahiplik veunvan açısından üst düzey yöneticiler arasında orijin yönüyle anlamlı bir farkolduğu, zaman açısından ise anlamlı bir fark olmadığı görülmüştür.