İlk Bahar: Hz. Peygamber’in Hayatına Dair Stratejik ve Siyasi Bir Okuma - Ramazan Sami Köse (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Tarih biliminin bir alt dalı olan siyer, olgusal ve bilimsel bir faaliyet olmasının yanı sıra aynı zamanda bir yorum ve inşa faaliyetini de içermekte olup ana ekseninde Hz. Peygamber’in ve onun hayatı yer almaktadır. Kuşkusuz bu sahayla ilgili çok değişik yazım teknikleri ve bakış açıları gelişmiştir. Khanfar’ın “İlk Bahar” adlı eseri de bu bağlamda Hz. Peygamber’in yaşam öyküsünü siyasi ve stratejik bakış açıdan dikkatle incelenmesi neticesinde ortaya çıkmıştır. Bizlerde bu çalışmamızda Khanfar’ın bu eserini inceleyerek eserin içeriği ve yazılış gayesi hakkında bilgiler aktarmaya çalışacağız.