نیتروژن‌زدایی جذبی از سوخت به‌کمک جاذب زیستی تهیه شده از پوست سبز گردو - امین علمداری; صدرا رستمی; عباس آقایی نژاد میبدی (Pizhūhish-i Naft)
هدف از این پژوهش مطالعه اثر کربن فعال سنتز شده از پوست سبز گردو بر فعالیت فرآیند جذب سطحی برای حذف ترکیبات نیتروژنی ایندول و کینولین از سوخت مدل است. جاذب سنتز شده به‌کمک روش‌های تعیین مشخصات XRD ، FTIR و BET تحلیل شد. پارامترهای فرآیندی از جمله زمان، دما، غلظت اولیه ترکیب نیتروژنی و دوز جاذب بر فرآیند نیتروژن‌زدایی جذبی بررسی شد. نتایج فرآیند جذب سطحی نشان داد که جاذب کربن فعال سنتز شده از پوست سبز گردو، ppm 200 ایندول و کینولین را در مدت زمان شش h 6، با مقدار جاذب g 05/0 بر mL 10 سوخت نرمال- هپتان حاوی کینولین و ایندول در دمای ºC 25 به‌ترتیب به‌میزان 26/42 و mg.g-1 68/37 حذف می‌کند. برای بررسی سینتیک جذب از مدل‌های سینتیکی شبه مرتبه اول و شبه مرتبه دوم استفاده شد، درحالی‌که از همدما‌های جذب برای ارزیابی داده‌های تعادلی استفاده شد. مشخص شد که جذب ترکیبات نیتروژنی توسط کربن فعال سنتز شده بهترین تناسب با همدمای لانگمویر برای کینولین و ایندول با حداکثر ظرفیت جذب 52/39 و mg.g-1 64/44 دارد. براساس داده‌های تجربی، مدل شبه مرتبه دوم بهترین برازش را برای کینولین و ایندول با رگرسیون خطی (R2) 9989/0 و 9999/0 نشان داد. از مطالعات همدما و سینتیک جذب ثابت شد که کربن فعال سنتز شده از پوست سبز گردو پتانسیل زیادی در حذف ترکیبات نیتروژنی نشان می‌دهد.