خسارت کنه پهن زردPolyphagotarsonemus latus روی خرمالوی وحشی Diospyros lotus و معرفی دشمنان طبیعی مرتبط با آن در استان گیلان - جلیل حاجی زاده; رضا حسینی (تحقیقات آفات گیاهی)
در سال‌ 1402 نمونه‌هایی از برگ و سرشاخه‌های خرمالوی وحشی (Diospyros lotus L.) آلوده به کنه های پهن خانواده تارسونمیده (Tarsonemidae) از شهرستان رشت، استان گیلان جمع آوری شدند. پس از تهیه اسلایدهای میکروسکوپی از نمونه ها، کنه ها با استفاده از منابع معتبر تاکسونومیک شناسایی شدند. برای اولین بار گونه Polyphagotarsonemus latus (Banks, 1904) از روی خرمالوی وحشی از استان گیلان شناسایی شد. علائم خسارت این کنه به صورت بدشکلی، پیچیدگی، تیره و ضخیم شدن برگ و بدشکلی سرشاخه‌ها و جوانه ها مشاهده شد. خسارت این آفت روی سرشاخه‌ها‌ و برگهای جوان بسیار شدید است. این اولین گزارش از وجود کنه پهن زرد (Polyphagotarsonemus latus) روی خرمالوی وحشی در ایران است. همچنین، کنه های شکارگر زیر نیز همراه با این کنه آفت از روی خرمالوی وحشی جمع آوری و شناسایی شدند. Mesostigmata, Phytoseiidae: Euseius stipulatus (Athias–Henriot, 1960), Neoseiulus barkeri Hughes, 1948, Phytoseius plumifer (Canestrini & Fanzago, 1876), Transeius wainsteini (Gomelauri, 1968); Prostigmata, Cunaxidae: Lupaeus martini (Den Heyer, 1981); Trombidiidae:  Allothrombium pulvinum Ewing, 1917.