بررسی و نقد کتاب تأثیر ادبیات فارسی در ادبیات انگلیسی - مصطفی حسینی (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
تأثیر ادبیات فارسی در ادبیات انگلیسی نوشتۀ حسن جوادی از منابع درس کلیات ادبیات تطبیقی است. این کتاب نفوذ و تأثیر ادبیات پارسی در ادبیات انگلیسی را، از اواخر سده‌های میانه تا پایان قرن بیستم میلادی، بررسی و تحلیل می‌کند. کتاب حاضر در چهارچوب ادبیات تطبیقی، به‌ویژه مکتب فرانسوی، قرار می‌گیرد، زیرا جوادی براساس منابع معتبر و درجۀ اول تک‌تک این موارد را برشمرده و شواهد و مستندات کافی عرضه کرده است. از مهم‌‌ترین حوزه‌‌های پژوهشی مکتب تطبیقیِ فرانسوی، بررسی روابط ادبی، به‌ویژه اثرگذاری و اثرپذیری نویسندگان و شاعران، در زبان و ادبیات کشورهای گوناگون است. مقالۀ حاضر به بررسی این کتاب در قلمرو ادبیات تطبیقی می‌‌پردازد و سه بخش اصلی دارد: بخش اول اثر و نویسندۀ آن و جایگاه این کتاب را در مقایسه با کتاب‌‌های مشابه معرفی می‌کند و نقاط قوت و ضعف آن را مشخص می‌‌کند. بخش دوم دربارۀ تحلیل صوری کتاب است و نواقص و کاستی‌های آن را بر‌می‌شمرد و بخش سوم به تحلیل محتوایی این کتاب می‌پردازد.