Критерії ефективності кадрового менеджменту підприємства: реалії воєнного часу - Ганна Нямещук; Ярослав Черкасов (Challenges and Issues of Modern Science)
У доповіді, представленій у тексті, зосереджено увагу на всебічному аналізі та розгляді проблем управління персоналом в організаціях. Автори аргументують необхідність системного підходу до вирішення цих проблем і надають конкретні стратегії для їх вирішення. Починаючи з аналізу процесу набору і відбору кадрів, стаття визначає ключові аспекти, такі як тривалість вакантних посад і оцінка якості кандидатів. Зазначається, що тривалість процесу найму може бути пов'язана зі складністю вакансій і недостатньою компетентністю відділу кадрів. Також підкреслюється необхідність поліпшення внутрішнього відбору. Потім стаття зосереджується на системах навчання і розвитку персоналу, виявляючи проблеми з участю співробітників у програмах навчання і відсутність чіткої системи оцінки їхньої ефективності. Наголос робиться на важливості надання можливостей для професійного розвитку співробітників і створення стимулюючого середовища для навчання. Утримання талановитих і кваліфікованих співробітників є ще однією ключовою темою, розглянутою у доповіді. Автори вказують на проблеми плинності кадрів у деяких відділах і важливість створення мотивуючого середовища для працівників. У заключній частині статті надано конкретні рекомендації щодо вирішення виявлених проблем, такі як співпраця з університетами для забезпечення кадрового резерву, впровадження системи бонусів для підвищення мотивації і гнучкі графіки роботи для управління сезонністю та непередбачуваністю. В цілому, у статті підкреслюється важливість ефективного управління персоналом для успішного функціонування організацій і надаються практичні поради для поліпшення цих процесів. Цей реферат відображає основні теми та висновки, що містяться в тексті, і підкреслює їхню важливість для управління людськими ресурсами в сучасних організаціях.