STAREA ŞI ROLUL ARIILOR PROTEJATE DIN NORDUL ŢĂRII - Nina LIOGCHII; Adam BEGU; Vladimir BREGA (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
Lucrarea se concentrează asupra unor aspecte ale stării ecologice a zonelor naturale protejate de stat în Regiunea de Nord a Republicii Moldova. Rezultatele au fost obținute pe baza unui studiu cuprinzător efectuat în timpul expedițiilor pe teren și a cercetărilor de laborator pe parcursul mai multor ani. Sunt evidențiate elemente valoroase specifice categoriei de protecție, starea ecologică a componentelor biotice și abiotice și impactul uman asupra zonelor naturale protejate din regiune