بررسی و مقایسۀ شعر سعدی و نابي در ادبیات تطبیقي - Homeyra ZOMORRODI; Diyadin AZARAK (Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi)
ادبيات تطبيقى، همانند ساير شاخه‌هاى علوم بشرى، رشته‌اى پويا و نوين بوده كه درطول دو قرن گذشته، به خصوص چند دهة اخير، متحول شده و در اصل به تطبيق و مقايسه آثار ادبي جهان با يكديگر مي‌پردازد. سعدي از برجسته‌ ترين شاعران تعليمي فارسي ايران محسوب مي‌شود كه در آثارش معاني تربيتي و اخلاقي، توأم با حكمت و پند و اندرز گنجانده شده است. نابی هم، از شاعران عالم و فاضل تركيه به شمار مي‌رود که زبآنهای کلاسیک شرق و علوم اسلامی را بسیار خوب می‌دانست. سعدي و نابي، با زبانی ساده در آثار مورد پژوهش ما، بیش از تخیل و احساس به اندیشه و اخلاق اهمیت داده‌اند و توانسته‌اند با توجه به مضامين مورد تأكيد اسلام و قرآن، آثاري فاخر خلق نمايند و همچنين در قصايد خويش با صراحت لهجه به انتقاد از دوران زندگيشان بپردازند.