تعیین نوع سیال و سنگ‌شناسی یکی از مخازن ناهمگن در شمال غرب خلیج‌فارس با استفاده از روش AVO و جانشینی سیال - سپیده یاسمی خیابانی; سجاد قره چلو; مهران کلهری; ابراهیم الیاسی (Pizhūhish-i Naft)
داده‌های لرزه‌ای علاوه‌بر تفسیر کیفی از نظر کمی نیز جزء داده‌های با ارزش یک میدان هیدروکربنی محسوب می‌شوند. تعیین توزیع نوع سیال و سنگ‌شناسی در مقیاس میدان که مخزن آسماری در آن یک سازند ناهمگن محسوب می‌شود بسیار حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه، تجزیه و تحلیل تغییرات دامنه بر پایه دورافت و مطالعات فیزیک سنگ به‌منظور شناخت رفتار و خواص مخزن در اثر اشباع شدگی نفت، گاز یا آب است. جهت پیش بینی رفتار مخزن در بخش کربناته بالایی سازند آسماری در میدان مورد مطالعه با اشباع شدگی‌های مختلفی مورد مدل‌سازی قرار گرفته است و نهایتا پس از بررسی و شناخت رفتار لرزه‌ای مخزن و درک نشان‌گرهای اصلی در توصیف سیالات مخزنی، نشان‌گرهای AVO استخراج گردیده است. نتایج چهار روش 1: جانشینی سیال 2: وارون‌سازی مقاومت کشسان 3: نسبت سرعت موج Vp/Vs و 4: ترسیم متقاطع نشان‌گرهای AVO، نشان داد که در بخش هدف به‌صورت همگن سیال گاز تجمع پیدا کرده است. همچنین از نظر سنگ‌شناسی نتایج نسبت Vp/Vs توزیع نوع لیتولوژی آهک، دولومیت و انیدریت را در بخش بالایی سازند آسماری مشخص کرد.