طراحی الگوی رفتارکارآفرینانه سازمانی با رویکرد ترکیبی - علی سوسرائی; مجید نصیری; روح الله سمیعی; محمدباقر گرجی (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
با توجه به این ‌که رفتار کارآفرینانه سازمانی امری ضروری برای همه سازمان‌ها اعم از دولتی و خصوصی است، بنابراین هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی رفتار کارآفرینانه سازمانی با رویکرد ترکیبی بود که به ‌صورت موردی در دادگستری استان گلستان انجام شد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و بر اساس روش، توصیفی- همبستگی می‌باشد که برای تحلیل آن از نرم‌افزار اکسل استفاده شد. در گام اول عوامل مؤثر بر رفتار کارآفرینانه سازمانی بر اساس پیشینه تحقیق و مصاحبه نیمه ساختار‌یافته با 11 نفر از خبرگان دانشگاهی و سازمانی به روش دلفی، شناسایی شدند. خروجی این مرحله 23 مؤلفه در 7 بعد (رفتاری، محیطی، محتوایی، زمینه‌ای، ارتباطی، ساختاری، فردی) بود. سپس در گام دوم ابعاد شناسایی شده با روش ساختاری تفسیری سطح‌بندی و با تحلیل میک‌مک خوشه‌بندی شدند. نتایج نشان دادند ابعاد رفتاری و ارتباطی در سطح اول، ابعاد محیطی، محتوایی، زمینه‌ای و فردی در سطح دوم و بعد ساختاری در سطح سوم قرار دارند و ابعاد رفتاری و‌ ارتباطی در خوشه وابسته، ابعاد محتوایی، زمینه‌ای و فردی در خوشه پیوندی و ابعاد محیطی و ساختاری در خوشه مستقل قرار گرفته‌اند. بر اساس نتایج تحقیق پیشنهاد می‌شود، به ‌منظور خلق رفتار کارآفرینانه در کارکنان و ساختار سازمان باید به صورت کارآمد و منعطف در برابر تغییرات محیطی بوده و مدیران به دور از بروکراسی اداری، مشوق روحیه رفتار کارآفرینانه کارکنان باشند.