Warfarin kullanımına bağlı gelişen subakut retroperitoneal kanamaya bağlı sol femoral sinir nöropatisi - Leyla Karaca; Volkan Yurtman; Hasan Kocatürk (Genel Tıp Dergisi)
Warfarin kullanımına bağlı retroperitoneal hemorajiler nadir de olsa görülmektedir. Ayrıca kardiyavasküler hasta grublarında an- tikoagulan ve antiplatelet ajanların kombinasyonu sıklıkla kullanılmaktadır. Warfarin , warfarin + aspirin , aspirin + tiklopidin veya klopidogrel, aspirin + warfarin + tikloipidin veya klopidogrel kombinasyonlarında kanama riski gittikçe daha fazla artmaktadır. Retroperitoneal hemorajilerin büyük çoğunluğu ani gelişen şok, anemi, sırt ağrısı ve uyluk ağrıları/ parestezik şikayetler ve masif kanamaya bağlı olarak şok veya anemi ile başvurmaktadır. Vakaların büyük kısmında femoral sinir basıya uğramakta ve sensöryel ve/veya motor sinir komplikasyonları ortaya çıkmaktadır. Subakut vakalar bildirilmesine rağmen nadirdir. Burada subakut gelişen ve sinir arazına neden olan şüphelenilmez ise kolaylıkla atlanabilecek olan retroperitoneal kanama vakası sunulmuştur