Eğitim Kurumlarında Belge Yönetimi Koşullarının Değerlendirilmesi: 22 İlk ve Orta Dereceli Özel Okulda Yapılmış Bir Araştırma - Deniz Tümer; Özgür Kulcu (Türk Kütüphaneciliği)
Kurumsal bilginin kaynağı olarak okulların doğal faaliyetleri sonucunda oluşan belgeler, okullardaki yönetim ve iletişim faaliyetlerinin önemli bir unsuru olmanın yanı sıra bölgesel ve hatta ulusal boyutlarda eğitim planlamasına yol gösterici konumundadırlar. Okullardaki belgeleri etkin bir belge yönetimi programı ile yönetebilmek için, okula bağlı olan tüm bölüm ve kısımlarda belge yönetimi ile ilgili mevcut durumun, sorunların ve beklentilerin analiz edilmesi, ayrıca bağlı olunan yasal çevre ve ilgili alanda geliştirilen yol gösterici nitelikteki uluslararası ve ulusal düzenlemelerin de değerlendirilmesi gerekli görülmektedir. Araştırma kapsamında okullarda belge yönetimini etkileyen koşulları, sorunları ve beklentileri tespit etmek amacıyla Türkiye’nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren 22 özel ilk ve orta dereceli okulda anket ve çeşitli analizler yapılmıştır.