ВПЛИВ МУЗИЧНИХ ФЕСТИВАЛІВ НА СФЕРУ ТУРИЗМУ В РЕГІОНАХ УКРАЇНИ - Любомир Шишак (Економіка та суспільство)
Метою статті є дослідження впливу організації і проведення музичних фестивалів на сферу туризму в різних регіонах України. Актуальність даної теми полягає в необхідності популяризації музичних фестивальнів в Україні з метою їх досягнення міжнародного рівня. Методологія дослідження грунтується на системному підході вивчення соціально-економічних процесів і явищ функціонування музичних фестивалів у складі регіональних господарських комплексів. Наукова новизна отриманих результатів полягає у пропозиції перспективних напрямів покращення розвитку музичних фестивалів. Розглянуто фактори впливу музичних фестивалів на розвиток туризму в Україні в аспекті можливості залучення іноземних і українських інвесторів до популяризації даної галузі на світовому туристичному ринку. Практичне значення отриманих результатів полягає у можливості їх використання для подальшого аналізу туристичної діяльності.