میکروژل‌ها و تاثیر آنها در بهبود کیفیت پوشش‌ها - مرضیه بختیاری; سیامک مرادیان; زهرا رنجبر (مطالعات در دنیای رنگ)
میکروژل‌ها ذرات شبکه‌ای شده‌ای هستند که در فناوری پوشش دهی مورد توجه واقع شده اند. این مواد در پوشش‌های حلال پایه و آب پایه به دلیل رفتار رئولوژیکی و خواص مناسبی که در حین اعمال و پس از پخت پوشش حاصل می‌شود بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. از مهمترین پوشش‌هایی که استفاده از میکروژل‌ها در آن‌ها مرسوم است می‌توان به پوشش‌های پودری و الکتروپوشش‌ها اشاره کرد. ویژگی‌های حاصل از این میکروژل‌ها وابسته به ساختار آن‌ها، اندازه ذراتشان، مقدار شبکه ای شدن و ... می باشد. میکروژل‌ها بر روی اعمال پوشش، تشکیل فیلم و خواص مربوط به فیلم تشکیل شده تاثیر می‌گذارند. از جمله ویژگی‌های مهم میکروژل‌ها که باعث می‌شود بیشتر در صنعت پوشش دهی مورد توجه باشند می‌توان به بهبود همترازی، خواص مکانیکی ، پوشش دهی در لبه‌ها در نتیجه خواص حفاظتی بهتر و ایجاد فیلم با ظاهر مناسب، هم چنین کاهش شره کردن و حفره ای شدن اشاره نمود.