Каскадний спосіб встановлення кількох радіально-упорних підшипників кочення - Володимир Дудніков (Challenges and Issues of Modern Science)
Структура сучасних технічних систем у машинобудуванні включає багато підшипникових вузлів із підшипниками кочення. Практика проектування та експлуатації опор різних механізмів і машин показує, що за умов значних осьових навантажень добре себе виправдовують здвоєні або послідовно розташовані радіально-упорні кулькові підшипники з лініями контактного тиску кочення елементів, спрямованими в одному напрямку. Запропонований підшипниковий вузол забезпечує рівномірний розподіл зовнішнього осьового навантаження між підшипниками в комплекті, внаслідок чого довговічність комплекту підшипників під дією тільки зовнішнього осьового навантаження збільшується у n³ рази, де n – кількість підшипників. Крім того, виключається вплив зносу підшипників на стабільність рівномірності цього розподілу. Відпадає необхідність у трудомістких підготовчих операціях для визначення осьової жорсткості підшипників, для їх збирання за однаковим значенням осьової жорсткості, для підбору та підгонки довжин дистанційних втулок на місці, що дозволяє знизити вимоги до точності виготовлення втулок, а отже, зменшити їх вартість. Усе це досягається шляхом виконання проміжних елементів між зовнішніми кільцями еластичними, наприклад, у вигляді стискуваних пружин, і попередньо стиснутими, що, особливо при м'яких механічних характеристиках, добре компенсує всі виробничі похибки, забезпечує самоустановлення конструктивних елементів, а також еластичне з'єднання підшипників, за винятком одного, з корпусом, що сприяє пом'якшенню ударних навантажень. Запропонований пристрій перевершує всі відомі за ефективністю, надійністю, простотою реалізації, тобто технологічністю.