Деонтологічні аспекти взаємодії лікаря з уразливими групами пацієнтів - T. V. Blashchuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті висвітлено деонтологічні аспекти взаємодії лікаря з уразливими групами пацієнтів як ключовий напрям сучасної етико-правової регламентації медичної практики. Підкреслено важливість поєднання етичних принципів та правових норм для формування довірливих відносин, забезпечення якісної та рівноправної медичної допомоги незалежно від соціального статусу, віку чи стану здоров’я пацієнта.