ДОДАНА ВАРТІСТЬ У СЕГМЕНТІ ВИРОБНИЦТВА НІШЕВИХ КУЛЬТУР - Людмила Степасюк; Максим Степасюк (Економіка та суспільство)
У статті здійснено акцент на ролі доданої вартості в умовах сьогодення у сегменті виробництва нішевих сільськогосподарських культур. Зазначені основні причини, що зумовлюють інтерес аграрних виробників до вирощування нішевих культур. Наголошено, що для української національної економіки нагальним питанням є створення доданої вартості, яка в останні роки стає важливим орієнтиром для виробників аграрної продукції при виборі напрямку своєї діяльності. Обґрунтовано, що нішеві культури є вигідною сировиною для виробництва продуктів із високою доданою вартістю і, що важливо, виступають джерелом додаткових доходів для аграріїв, особливо для представників малого бізнесу. Зроблено наголос на тому, що для України глибока переробка є перспективним напрямом, оскільки в країні, як показали результати дослідження, є широка і різноманітна сировинна база для виробництва продукції з високою доданою вартістю.