Локальний аспект в українському танці як чинник індивідуалізації хореографічної мови - O. Shevchuk; I. Legka (Культура України)
Розгляд національного танцю в контексті особливостей його національної хореографічної мови відображає вплив особливостей регіонально-локаційних етнічних груп, що історично проживають на території України. Зважаючи на синтетичне спрямування теми, дослідження виконано в історико-культурному, етнографічному й мистецькому аспектах.