Kütüphanecilerin Özlük Hakları Üzerine - Ahmet Çelik (Türk Kütüphaneciliği)
Türkiye’de ekonomik ve sosyal etkenlerden kaynaklanan sorunlar ile kamu personel rejimindeki aksaklıklar, kamu görevlilerine yönelik ücret politikasını olumsuz yönden etkilemektedir. Bu durum kütüphanecilere de yansımaktadır. Bu meslek grubunun daha yüksek ücret alabilmesi için teknik hizmetler sınıfına geçirilmesi görüşünün geçerliliği tartışmaya açıktır. Mevcut personel rejimi içinde kütüphanecilere en uygun sınıfın eğitim ve öğretim hizmetleri olduğu düşünülmektedir. Ücrete ilişkin sorunların çözümü için kamu personel rejiminde köklü değişikliklere gereksinim vardır.