Особливості формування сценарію проведення інформаційно-психологічного впливу в ході реалізації стратегічних комунікацій - Пєвцов Г.В.; Залкін С.В.; Сідченко С.О.; Хударковський К.І. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті представлені основні відмінності при формуванні сценарію проведення інформаційно-психологічного впливу в ході реалізації стратегічних комунікацій, обумовлені необхідністю врахування для всіх складових сценарію інформаційно-психологічного впливу потенційного впливу на неосновні цільові групи та його наслідків. Запропонована узагальнена модель інформаційно-психологічного впливу на основну та потенційні ці-льові групи в ході реалізації стратегічних комунікацій. Показано, що об’єктами інформаційно-психологічного впливу з боку противника є індивідуальна, групова і масова свідомість. Представлений механізм інформаційно-психологічного впливу, який передбачає послідовне переведення об’єктів впливу (цільової групи) із одного стану до іншого, що забезпечує сприйняття впливу противника.