HZ. PEYGAMBER’İN CENÂZE İLE İLGİLİ UYGULAMALARI - ŞEMSETTİN Kırış (Turkish Academic Research Review)

(untitled)
Hz. Peygamber’in örnekliği sadecebireysel hayatta değil, toplum hayatında da tebarüz etmiştir. Müslümanlar ilahiilkeleri ve Hz. Peygamber’in örnekliğini esas kabul eden, bunu da pratikhayatta uygulayan bir toplum olmuşlardır. Hz. Peygamber’in cenâze ile ilgiliuygulamalarında İslam ümmetine has unsurlar vardır. Kütüb-i sitte dediğimiz altıtemel hadis kaynağının “Kitâbü’l- cenâiz” bölümleri, ölüm öncesi ve sonrasındane yapılması gerektiğine ilişkin sadece şekil sunmamış, duruş, tavır ve örnekdavranış sergileme noktasından da özgünlüğü bulunan bir muhtevâ getirmiştir.