İLKÖĞRETİMDE İNSAN HAKLARI - Yasemin Kepenekçi (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
İnsan hakları oldukça karmaşık bir konudur. Bu yüzden birçok kişi, sadece belli bir olgunluk düzeyine ulaşmış öğrencilerin insan haklarının gelişmesini sağlayan veya engel olan kurumsal işleyişlerin ve sosyal süreçlerin oluşturduğu karmaşayı anlayacaklarına inanırlar. Gerçekten de insan haklan ile ilgili konular anlaşılması güç ve karmaşık konulardır. Ama insan hakları eğitimi bu gerçeğin anlaşılması ile biten ve hatta başlayan bir eğitim değildir. İnsan haklan eğitiminde sadece bilgi aktarımı yoktur. İnsan haklan alanında verilecek bir eğitim ile, sahip oldukları hakları bilinçli bir şekilde kullanan, hatta insan haklan ile ilgili konularda etkinliklerde bulunabilecek yeteneğe sahip vatandaşların yetiştirilmesi hedeflenmektedir.