Аналітичний підхід щодо створення інформаційної моделі оперативної обстановки в АСУ розвідкою в умовах невизначеності - Л.А. Гриценко; Д.О. Кузнецов; І.С. Оксенчук; Р.А. Баранов; О.В. Костенко (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Оперативна обстановка вимагає її постійного вивчення, узагальнення, аналізу, прогнозування та відображення особам, що приймаєть рішення. Однак в цілому процес оцінювання оперативної обстановки і прийняття рішення в умовах невизначеності досі залишається найбільш складним завданням. Проведено порівняльний аналіз підходів до рішення завдань прийняття рішення в умовах невизначеності у автоматизованій системі управління розвідкою, здійснено вибір підходу до створення інформаційної моделі операти-вної обстановки, що відображається на автоматизованому робочому місці особи, яка приймає рішення.