IMPLICAȚIILE CĂSĂTORIEI PUTATIVE ASUPRA INTERESELOR PATRIMONIALE ALE SOȚULUI DE BUNĂ-CREDINȚĂ - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale)
Starea civilă a persoanei poate influența regimul juridic al bunurilor pe care aceasta le are în proprietate. În timp ce încheierea căsătoriei, de regulă, determină instituirea regimului legal al comunității de bunuri, desfacerea acesteia determină încetarea lui, cu efecte pentru viitor din momentul rămânerii definitive a hotărârii judecătorești. Declararea nulității căsătoriei, însă, are efect retroactiv, din momentul încheierii căsătoriei, fapt care impune necesitatea protejării soțului/soților de bună-credință. Voința legiuitorului din mai multe state de a proteja soțul de bună-credință de consecințele grave ale nulității căsătoriei s-a materializat prin reglementarea în fapt a căsătoriei putative. Cuvinte-cheie: căsătorie, nulitate, soți, bună-credință, putativitate.