İNTERNET VE İNTERNET'TE PAZARLAMA OLGUSUNUN FİRMALAR TARAFINDAN UYGULAMAYA KONULMASI - Sedat Şimşek (Selçuk İletişim)
Geçmişi ABD Savunma Bakanlığının soğuk savaş yıllarında yaptırdığı bir araştırmaya dayanan internet bugün bankacılık, haberleşme, eğlence gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Global bir köy haline dönüşen günümüz dünyasında faaliyet gösteren firmalar artık internet üzerinden satış yapmaktadır. Bu çalışmada, pazarlama faaliyetlerinde interneti kullanan firmaların bu gereksi-nimlerinin nedenlerini ve internet üzerinden alışveriş yapan insanların nelere dikkat etmeleri gerektiğini araştırdık. Ancak bu konu internetin sanal bir alem olması ve sürekli gelişiyor olma-sından dolayı sürekli yenilenmesi gereken bir yapıya sahiptir. Bu çalışmada amaç mevcut bilgileriderleyerek e-ticarette yer alacak satıcı ve alıcılar için bazı önemli bilgileri gözler önüne sermektir