ФАКТОРНА СТРУКТУРА КОМПЛЕКСУ ПСИХОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ЗЛОЧИНЦІВ-РЕЦИДИВІСТІВ КОРИСЛИВОЇ ТА НАСИЛЬНИЦЬКОЇ СПРЯМОВАНОСТІ - V. M. Filonenko (Law and Safety)
Представлено результати дослідження особистості злочинців-рецидивістів корисливого та насильницького типів, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі. За допомогою факторного аналізу було встановлено статистичні зв’язки між змінними, котрі були предметом вивчення у цьому дослідженні. Проведений факторний аналіз дозволив диференціювати психологічні ознаки та виявити факторну структуру комплексу психологічних особливостей злочинців-рецидивістів корисливої та насильницької спрямованості. Виявлено відмінний для корисливих і насильницьких злочинців зміст таких факторів, як «Комплекс агресивної поведінки», «Комунікація», «Характерологічні особливості», а також наявність специфічних факторів: для корисливих злочинців – «Суб’єктивний контроль», для насильницьких – «Цінності».