Öğretim Üyeleri : Danışma Kütüphanecileri İçin Gerekli Bir Kaynak - Sekine Karakaş (Türk Kütüphaneciliği)
Öğretim üyeleri danışma kütüphanecileri için anahtar bir kaynaktır. Bu makalede danışma hizmetini etkileyen belli başlı etkenler tartışılmış ve kütüphanecilerin öğretim üyeleri ile daha yakırdan iletişim kurabilmelerinin yolları ile ilgili önerilere yer verilmiştir. Bu bağlantıların yararlarından biri, öğretim üyelerinin kütüphanecileri yakından tanıyıp, güven duyduklarında, öğrencilerini ders kapsamındaki eğitim saatlerine ve danışma masasındaki kütüphaneciden yardım istemeye daha kolay yöneltmekte olmaları ve ayrıca kütüphanecilerin de çok güç ve karmaşık ödevler hakkında bilgi edinebilmeleridir. Diğer bir yararı ise bu tür bağlantıların ortak projelerle diğer akademik çalışmaların geliştirilmesine ve kampus bazında katılım fırsatları oluşturulmasına olanak sağlamasıdır. Ben meslekte nispeten yeni bir kütüphaneci olarak, öğretim üyeleri ile bu tür bağlantıların kariyerimi güçlendirdiğinin bilincindeyim. (Orijinal Yazar).