تحلیل مقالات ایران در زمینه تومورهای داخل چشمی نمایه‌شده در پایگاه Web of Science: مطالعه علم‌سنجی (1993- 2024) - ساره صافی; زهرا سیاوش پور; آزاده حاصلی مفرد; مهرسا معنایی; سعید کریمی (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار)
زمینه و هدف: تومورهای داخل چشمی، شامل طیف گسترده‌ای از تومورهای خوش‌خیم و بدخیم هستند که می‌توانند منجر به ازدست‌دادن بینایی و حیات بیمار شوند. هدف این مطالعه، تحلیل تولیدات علمی ایران نمایه‌شده پایگاه Web of Science (WoS) در زمینه تومورهای داخل چشمی در فاصله زمانی 1993 تا 2024 می‌باشد.مواد و روشها: مقالات در حوزه تومورهای داخل چشمی که در فاصله زمانی 1993 تا فوریه 2024 منتشر و در پایگاه WoS نمایه شدند با فیلتر ایران ارزیابی شدند. متغیرهای استخراج‌شده شامل مجموع استنادات و میانگین استنادات به ازای هر سال، نام مجله، سال انتشار، صفحات شروع و پایان مقاله، دوره و شماره و وابستگی سازمانی نویسندگان بود.یافتهها: دویست تولید علمی شامل 115 مقاله اصیل (5/57 درصد)، 40 مقاله مروری (20 درصد)، 39 مقاله گزارش مورد (5/19 درصد)، 5 خلاصه مقاله کنفرانس (5/2 درصد) و 1 نامه (5/0 درصد) استخراج گردید. بالاترین میزان انتشار در سال 2021 و بیشترین استنادات در سال 2022 به‌دست آمد. بیشتر مقالات در مجله‌های چشم پزشکی منتشر گردید و رتینوبلاستوما پرتکرارترین کلیدواژه مورد استفاده بود. بیشتر مقالات (72 درصد) با همکاری پژوهشگران با وابستگی سازمانی از استان تهران منتشر شدند.نتیجه‌گیری: بیشترین فراوانی تکرار واژگانی در تحلیل تولیدات علمی ایران در زمینه تومورهای داخل چشمی نمایه‌شده در پایگاه WoS، مربوط به کلیدواژه رتینوبلاستوما بود. این یافته ممکن است به علت دردسترس قرارگرفتن روش‌های درمانی به‌غیر از انوکلیشن برای حفظ چشم و افزایش انتشار مقالات در این زمینه باشد.